נגע במאכל לפני נטילת ידיים של שחרית

שאלה:

בעלי נוגע באוכל לעתים קרובות לפני שהוא נוטל ידיים בבוקר. לפעמים גם מכין לי קפה. האם מותר לי לאכול מאכלים שהוא נגע בהם, ולשתות את הקפה?
תודה רבה
רבקי

תשובה:

שלום וברכה

לכתחילה אין לגעת בשום דבר מאכל ובכלל אין לשהות בלי נטילת ידים. אמנם בדיעבד שנגע במאכל, אם זה דבר שניתן לרוחצו, כמו תפוח עץ, יש לרחוץ שלוש פעמים, אם לא ניתן לרוחצו, כמו לחם, אין בכך שצורך, ורק שיכר שנגעו בו נאסר בשתייה. בקפה כלל אינו נוגע אלא רק בכלים ובזה ודאי אין חשש שנאסר, אבל עצם הנהגתו אינה נכונה וכאמור.

מקורות:

ראה שו"ע ומשנה ברורה בתחילת סימן ד.