לתרומות לחץ כאן

דג שנגע בשיירי בשר

שאלה:

שלום לכבוד הרב
עד כמה מחמירים בערבוב דג ועוף? השאלה לגבי צ'יפס שלקחו ממנו בכלים של שניצל בשרי ורואים שיש פירורים בקערה למטה
והניחו אותו על דג וצ'יפס נקי..

תשובה:

נוהגים להחמיר מאוד בכל מה שהוא ממשות ולהקל בבליעות בעלמא. מכאן מנהג ישראל להחליף מזלגות בין דג לבשר [ולא רק צלחות], כלומר אפילו שבעצם אתה לא רואה משהו על המזלג, מחליפים אולי נשאר משהו. אגב יש מחלוקת אחרונים ידועה אם יש ביטול בשישים בענין זה של דג ובשר, ומשום שחמירא סכנתא מאיסורא. אמנם להלכה יש ביטול בשישים, לכן אם אחרי שזה כבר נעשה תיקח את הדג בלי הפירורים – מותר לאוכלו.

מקורות:

בט”ז סע’ קטז ס”ק ב כתב שחמירא סכנתא מאיסורא ואין הדגים בטלים בשישים, אולם, הש”ך וכנסת הגדולה שם כתבו שמועיל ביטול בשישים, וכן דעת רבים מהאחרונים, ראה שבות יעקב ח”ב סי’ קד, חתם סופר יו”ד סי’ קאחוות יאיר סי’ סד, מהרש”ם ח”ג סי’ רפח ועוד רבים. אמנם בלקט יוש עמ’ 6 מובא שהתרומת הדשן החמיר בזה.

 

השאר תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שאלות שנצפות עכשיו:

מאמרים אחרונים

מדריכים הלכתיים

הכנו עבורכם
דבר תורה לשבת!

מחפשים כל שבוע איזה דבר תורה להגיד בשבת?

מעכשיו תקבלו כל שבוע דבר תורה ואת כל השאלות הכי מעניינות אליכם למייל