אכילה מכלי שבוחשים בו את הסיר

שאלה:

שלום.
שמעתי שאכילה ישירה מסיר גורמת לשיכחה. האם הכוונה לכל מצב שהוא? או רק שהסיר מתבשל? ואם אני לוקח בכף מהסיר ומניח את הכף בצלחת מבלי לשפוך אליה ואז אוכל מהכף זה בסדר?

תשובה:

האוכל בשר מכלי שבוחשים בו את הקדרה, כלומר נניח כף גדולה כזו שמיועדת לעירבוב בסיר, זה קשה לשכחה.

מקורות:

הוריות יג ב, ערוך השלחן סימן ב סעי' ו, ובס' הזכרון שלכאורה רק בבשר הקפידו, וגם יש להסתפק אם בכלל לא להשתמש כך בכלי או רק לגבי בשר שהצטבר בשולי הקדרה, ובליקוטי מהרי"ח כתב שבכל מיני המאכלים נאמר דין זה ולא רק בשבר.