בקר חכם למזגן

שאלה:

שלום,
מה דעתכם על בקרים חכמים למזגן, כדוגמת סוויצ'ר או סנסיבו? האם הם מותרים לשימוש בשבת? (כמובן אם מכוונים אותם מראש,בערב שבת)

תשובה:

אם אני מבין נכון לא מדובר בחיישנים יותר רגישים, אלא באפשרות לשלוט במזגן גם דרך הטלפון, אם כך אינני רואה בעיה בענין זה עם שבת. אבל יתכן שאינני מכיר היטב את תכונות המכשיר.

הצטרף לדיון

8 תגובות

  1. יש לסוויצ'ר אתר עם מענה מאוד יעיל ששם אפשר לברר פרטים על המכשיר.
    האם יש משהו שכדאי לברר איתם על מנת לדעת שאפשר להשתמש במכשיר ללא חשש?

  2. תברר שלא נוספים כאן חיישנים רגישים יותר מהרגיל במזגן. זה הדבר היחיד. אם זה רק הוספת שליטה מרחוק זו לא בעיה מצד שבת כי אתה עושה הכל לפני שבת.

  3. המצאות חיישן טמפרטורה כמו שיש בכל שלט אינה מהווה בעיה, רק אם היה רגש יותר עדין שכל פתיחת דלת משפיעה עליו וכדומה, לכאורה אין סיבה שיהיה דבר כזה.

  4. אגב, הם גם אומרים שהבקר לא שולח פיקוד למזגן כתוצאה משינוי חיישן הטמפרטורה, אלא רק אם המשתמש מבקש במפורש (או ע"פ לו"ז שמוגדר ע"י המשתמש מראש)