מעוברת בצום תשעה באב

שאלה:

שלו' כבוד הרב,

אישתי מעוברת וכעת בשבוע ה-14 כלומר חודש השלישי, האם עליה לצום בתשעה באב כפי שצמים ביום כיפור? יש דרכים להקל במיוחד שהיא לא אוכלת הרבה?
איך עלינו לנהוג

תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

נשים מעוברות מתענות בתשעה באב, יש להתכונן לצום היטב, באכילת חלבונים בכמות מספקת ופחמימות מורכבות, והעיקר הרבה הרבה שתייה כבר מהיום בבוקר, לשכב בחדר ממוזג במשך היום ולא לעסוק בדברים מעייפים.

אם חלילה יש הרגשה חריגה של כאבי בטן או כאבי ראש חזקים סחרחורות חזקות, שחור בעיניים וכדומה, לשתות מיד הרבה מים.

לידה קלה ובריאה בעיתו ובזמנו.