תיקון חצות

שאלה:

שלום,
כמה שאלות בנוגע לאופן אמירת תיקון חצות
1. האם אפשרי לומר תיקון חצות , בזמן חצות ואילך ( כלומר אחרי חצות), בלי שהלכתי לישון , כיוון שראיתי בהסברים בסידורים ואופן אמירתו שהמנהג היה שהיו ישנים ומתעוררים לומר תיקון חצות ולאחר מכן היום לומדים ומתפללים בנץ החמה
2. האם צריך לשים בגד על הרצפה ( כלומר לא לשבת ישירות על הרצפה) כאשר אומרים תיקון רחל, והאם אפשר להשאר לשבת גם בתיקון לאה או שצריך לומר בעמידה ?
3. יש נוסח של תחנון/ וידוי שאומרים לפני תיקון חצות האם אפשר גם אותו לומר בישיבה ?
4. האם צריכים להיות יחפים בשעת אמירת התיקון ? וכן האם כדאי לומר אותו במקום מסוים בבית, כגון מול המזוזה?
תודה רבה, שנזכה לבנין בית המקדש במהרה בימינו אמן

תשובה:

שלום וברכה

1. אפשרי בהחלט.

2. לא צריך לשים בגד על הרצפה.

3. את הוידוי אומרים בעמידה ואת התיקון חצות בישיבה.

4. לא צריך להיות יחפים ואפשר לומר בכל מקום בבית.

שיתקבלו התפילות!