עילוי נשמה

שאלה:

מה יותר כדאי צדקה לאברך או ברכות (רק אפשרות אחת)? מה כל אחד מעלה? אם אפשר מקור בסוד
כמה זמן אחרי זמן פטירה אפשר לעלות לקבר?
אם הנפטר שהסתלק לעולמו שינה שמו כעשר שנים לפני – וקראו לו בשמו החדש האם יש נפקא מינא לשם הישן לאשכבה או עניין כלשהו?

תשובה:

שלום וברכה

ברור שצדקה לאברך נזקק עדיפה עשרת מונים יותר מלהביא ברכות לבית הכנסת.

בשנה הראשונה נהגו לעלות רק בתאריכים הנקובים, סוף שבעה סוף שלושים ולמנהג הספרדים ב11 חודש. אחר כך אין הגבלה.

אני מניח שהיו שהשתמשו בשמו הישן, ולכן השם הזה אינו בטל מן העולם והוא בר משמעות ויש לכתוב גם אותו על המצבה.

בשורות טובות.