הניח תפילין דרבינו תם – האם יצא ידי חובה?

שאלה:

שלום,
כך קרה שלראובן היה רק תפילין דרבינו תם והוא הניח אותם לפני תפילת שחרית וכך התפלל תפילתו במנין, כאשר על מתפללים אחרים היו מונחים תפילין של רש"י. האם ראובן אכן קיים בכך את מצוות תפילין?
תודה רבה

תשובה:

בודאי שלא קיים מצותו, ואם בירך זו ברכה לבטלה, כיון שהעיקר כשיטת רש"י, ותפילין דרבינו תם אנחנו מניחים רק לחומרא, מחמת הספק, או משום שעל פי סוד יש בהם תיקון גבוה, אבל חובה גמורה להניח כל יום תפילין של רש"י.

אגב מדבריך נשמע כביכול יש קשר בין מצות תפילין לענין של התפילה במנין, התפילה והתפילין הן שתי מצוות נפרדות אלא שחכמים הורו לנו לקיימן יחד.

ברכה והצלחה