קניית בגדים לחתן שמתחתן לאחר בין המצרים

שאלה:

שלום לכבוד הרבנים, חתן שמתחתן כשלושה שבועות לאחר בין המצרים האם מותר לו לרכוש חליפה לחתונה בבין המצרים?

תשובה:

שלום וברכה

בשעת הדחק שלא הספיק לקנות לפני מותר לקנות עד ראש חודש אב, כיון שאינו לובש עכשיו ומנהגנו לברך שהחיינו בשעת הלבישה ולא בשעת הקנייה, וגם יש בזה צרכי מצוה וכמו שאמרו בשו"ע בסי' תקנא סעי' ג לגבי בית חתנות לבנו. אמנם לכתחילה, הרי יש לך עוד שבוע שלם, ואתה חתן ולא כלה שיש לה המון בגדים לקנות, אז למה להמתין, לך ביום ראשון ותעשה קניות לחתונה.

בורא עולם בקנין ישלים זה הבנין.

יתן ה' שתראו דורות ישרים מבורכים לאורך ימים ושנים טובות ומאושרות.

שבת שלום.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שלום לכבוד הרבנים יש לי שאלת המשך בסוף קניתי חליפה באותו היום מחברת bamoss לא כתוב שיש צמר או פשתן , רק תערובת של כותנה ניילון לייקרה ובטנה מחומר סינטטי ככל הנראה, האם חליפה כזו דורשת בדיקת שעטנז?