מסיבת יום הולדת בערב ראש חודש אב / בין המצרים

שאלה:

בס"ד

האם מותר לעשות סעודה לכבוד יום הולדת עם שירים ושמחה בכט בתמוז בערב ראש חודש?

או שיש חשש לבין המצרים?

תודה רבה.

תשובה:

נהגו שלא לשמוע מוזיקה ושלא לנגן בכל שלושת השבועות הללו, ולכן גם בערב בראש חודש אב אין לעשות מוזיקה.

אפילו לגבי שירה בפה נחלקו הדעות:

בס' מקור חיים סי' תקנא סעי' א ובכף החיים שם ס"ק מא החמירו בזה, אמנם בשדי חמד מערכת בין המצרים סי' א אות י מיקל בזה ובס' מקדש ישראל עמ' קכב הביא שניתן לסמוך להקל עד ראש חודש אב וכן כתב בס' אור לציון ח"ג סי' כה אות ב, ולכן לשיר בפה אפשר, אבל בלי מוזיקה.

כמובן שאם כבר יכנס הלילה – ליל ראש חודש – אין לשיר אפילו בפה.

רוב נחת ושנזכה לגאולה שלמה.