נשיאת מכשיר הולטר בשבת

שאלה:

אני נדרש ללכת עם מכשיר הולטר ל-48 שעות, היום היחידי שנמצא פנוי זה חמישי והמשמעות שאלך אתו בשבת. אם לא התור נדחה בכמה חודשים וזה לא כדאי מבחינה רפואית. המכשיר מחובר כמו מכשיר אק"ג לגוף ורושם את פעילות הלב. האם מותר ללכת איתו בשבת (כמובן במקום שיש עירוב)

תשובה:

שלום וברכה

אם האפשרות היחידה להשיג את המכשיר ואת התור זה רק ביום חמישי, וזה אכן ממש כך, אני מניח שאתה לא עושה זאת סתם בשביל התענוג המפוקפק, אלא יש בזה צורך ממשי, ובעיות לב זה נושא של פיקוח נפש ממש. ולכן, כיון שמדובר כאן בחששות דרבנן, של הגברת זרם שנחלקו הדעות האם יש בזה איסור בשבת, וגם זה נעשה רק בגרמא ולא תמיד פסיק רישא, וטלטול מוקצה שלא כדרך המטלטלים, שזה גם איסור קל, אני חושב שיש להקל בענין בלי פקפוק. רק לשים לב, שיהיה דלוק מתחילת השבת ועד סופה ומחובר לגוף בלא כיבוי והדלקה.

רפואה שלמה ובריאות איתנה.