לימוד תורה בחולצה קצרה

שאלה:

שלום
האם זה בסדר ללמוד תורה עם חולצה קצרה בתוך הבית? אני מתכוון קצרה שאינה מכסה את המרפק

תשובה:

מותר ללמוד תורה עם חולצה שאינה מכסה את המרפק. לגבי תפילת שמונה עשרה שצריך לעמוד לפני מלך, יש להחמיר במקומות שנהגו להחמיר בכך.

שבת שלום.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. מסופר שפלוני הגיע לחזו”א על כך שבנו. (הבנתי שמדובר בילד לפני בר מצווה) לא רואה ברכה בלימודו. החזו”א שאל אותו אם הילד לובש שרוול קצר ולתשובתו החיובית הסביר החזו”א שעם שרוול קצר קשה מאוד להימנע מלגעת למעלה מהמרפק שזה נחשב למקומות המכוסים וכשלא נוטלים ידיים משכחים את הלימוד.