היחס של היהדות להילה סביב האדם

שאלה:

רציתי לשאול מה היחס של היהדות להילות? הבנתי שיש אנשים לא יהודיים שיכולים לראות הילות של אנשים, הרב זבולון רבייב עשה על זה מחקר עם מכשיר שבודק הילות על בן אדם שמניח תפילין איך זה ישפיע על ההילה והוא ראה שזה משפיע מאוד לטובה.
וגם אני יודע שיש דבר כזה "אור מקיף".
אז איך היחס של היהדות בנוגע לזה? האם אסור להתעסק בזה? האם זה עבודה זרה? האם מותר ללמוד על זה?

תשובה:

אלו דמיונות והבל הבלים. כלל יהיה נקוט בידך, כל דבר רוחני כזה, אין הגיון שכל גדולי התורה לא יוכלו לראות אותו ורק אדם שאינו גדול בתורה יוכל לראות… תעמיק בתשובתי ותבין.

הנושא של אור מקיף לא קשור לזה, זו מציאות רוחנית שלא ניתן להבחין בה בעיני בשר, אינני חושב שיש כאן נושא של עבודה זרה אלא פשוט של עיסוק בהבלים.

יחד עם זה ברור בלי כל ספק שמי שמניח תפילין הנשמה שלו עולה ומתעלה והוא זוכה לחיי נצח ושכרו עין לא ראתה אלוקים זולתך.

שבת שלום.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תשאל אותו… אינני יודע מי זה, רק תשאל אותו איך זה שהרב עובדיה לא ידע לראות הילה, וגם הרב אלישיב ואחרים, והוא יודע…