לשון הרע – לומר על אדם את הקהילה אליה הוא משתייך

שאלה:

שלום כבוד הרב,
האם מותר לראובן לספר ללוי על שמעון שהוא חסיד למרות שהוא יודע שלוי מזלזל בחסידות?

תשובה:

שלום וברכה

אין בה לשון הרע אלא אם כן זה נאמר באופן של גנאי. שכן גם אותו לוי יודע ומבין שיש דרכים שונות בעבודת ה', ושיש אנשים טובים ממנו שהם חסידים, הוא באופן אישי לא מבין או לא מעריך אבל ודאי אינו רואה באופן שלילי את האדם כאדם בגלל שהוא חסיד, לכן ככל שזו אינה שיחה של גנאי אלא משהו עובדתי שיכול להתפרש לכל כיוון אין בזה לשון הרע. אמנם אם אתה יודע שזה יגרום לו לגנות אותו, אז ודאי אין לומר זאת.