קטיף פירות חוויתי

שאלה:

יש פעילות לילדים שבו הולכים לשדה וקוטפים פירות, ילדי ממש רוצים לעשות את זה.
האם הדבר בעייתי מבחינת שמיטה?
ומה ההלכה לגבי תרומות ומעשרות וערלה וכו?

תשובה:

שלום וברכה

לגבי שמיטה אין כרגע כבר חשש מן הסתם. לגבי שאר הדברים, בודאי יש להקפיד על כל הדינים שהזכרת.

אגב עושים פעילות זו בצורה מאוד יהודית ויפה במושב יסודות, נגיש מאוד, ליד רחובות, כך שאם אתם כבר רוצים ללכת לכזו פעילות לכו לשם, ואדרבה, חלק משמעותי מהאירוע יהיה ללמד אותם על דיני הפרשת תרומות ומעשרות וערלה ויספרו להם על השמיטה, והכל יהפוך לחוויה יהודית אמיתית.