טבק הרחה לאחר הפסח

שאלה:

שלום לכבוד הרבנים, האם טבק הרחה שלא מכרתי לגוי בפסח מותר בשימוש?

תשובה:

שלום וברכה

הגם שבפסח עצמו אין להשתמש בטבק הרחה ללא כשרות כיון שאין אנו יודעים מה יש בדיוק בחומרי הטעם והריח המעורבים בו, אין בו חשש חמץ שעבר עליו הפסח כיון שאינו ראוי לאכילה והוא רק ספק.

כמו כן חשוב לציין, אם עשית מכירת חמץ, נמכר כל החמץ שברשותך, גם מה שלא היה בארון שכתבת עליו "מכור לגוי".