המיטה

שאלה:

שלום ידע מנהגירושלים
שלא הולכים לבנים אחרי המיטה של אבא {חשש זרע לבטלה }

למה לא חוששים לאמא אותו דבר ??

תשובה:

כי האמא אין בה חשש הוצאת זרע לבטלה…

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. מהיכן מתחיל הקפידא? כל ההלויה או רק בבית החיים? (מכיר סיפור שעד לבית העלמין ליוו את האבא ובבית ההלויות הודיעו לצאצאים להשאר שם עד אחרי הקבורה) ממ”נ, ככל שמקפידים בכך לכאורה היה מקום להקפיד לאורך כל ההלוויה

  2. מנהג ירושלים היה שלא פוסעים בלוויה אפילו פסיעה אחת. מחוץ לירושלים לא הקפידו בכך, אבל יש מקומות שנהגו כמנהג זה כמו פתח תקוה ועוד מקומות שהוקמו על ידי אנשי ירושלים.