גילוח בספירת העומר בגלל עבודה

שאלה:

שלום וברכה כבוד הרב,
במסגרת העבודה שלי כצלם אירועים נדרש ממני להופיע בצורה מכובדת לעבודה.
אני מצלם חתונה בערב ראש חודש. האם מותר לי לסדר את הזקן ?

תשובה:

שלום וברכה

לא כל כך הבנתי מה הכוונה שנדרש ממך כך להופיע, יהיה מזה נזק כלכלי או שאתה מרגיש פחות בנוח? אני לא מאמין שהיום ב2023 מיהו מתערב לצלם בהעדפותיו בענין המראה החיצוני, אם תבחר לגדל לעצמך זיפים מישהו לא יקח אותך לעבודה?  אינני מאמין, ולכן לא הייתי מיקל בענין זה.

בהצלחה רבה מאוד.

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. הכוונה שכצלם באירוע אני נדרש להופעה מסודרת ויצוגית.
    להגיע לחתונה של אנשים במראה פרוע ומוזנח זה לא מקובל ונראה לא מקצועי.
    יש עוד לא מעט עבודות שדורשות הופעה יצוגית.
    השאלה אם מקום העבודה דורש את זה האם יש היתר ?

  2. במקרה שאכן יש בכך הפסד פרנסה, נראה שיש להקל, ראה אגרות משה או"ח ח"ד סי' קב. אבל לגבי המקרה שלך לא נראה לי שזיפי זקן זה מראה פרוע, תתלבש היטב ויש אנשים שלכתחילה יש להם זקן זיפי.