דירה שכורה שהיה עם קילקולים מי צריך לתקן

שאלה:

הייתי מעל שנה בשכירות דירה ולפני שנכנסתי לא עברו ולא טיפלו בכלום.. הצירים במטבח היו חלודים אז חלק ניסיתי לתקן וחלק לא הצלחתי והדלת נפל…. השאלה אם אני צריך לסדר את זה אפילו שזה לא היה במצב תקין….

דלת הכניסה של הבית של השכירות היה תקין ויום אחד הבן שלי עם עוד כמה ילדים הורידו חלק מהמדבקה שמצפה את הדלת… השאלה מי אמור לסדר את זה

במיטות הורים היה חורים בדיקט.. והיו כל מיני חצאי דיקטים שבורים שאמורים להסתיר את זה והיה על זה מזרונים ועם הזמן החורים גדלו במיטות… האם אני צריך לסדר גם את זה…
בתודה מראש

תשובה:

שלום וברכה,

1. קלקולים שנעשו בדירה משימוש סביר אין חובה לתקן. ולכן דלת שנפלה בגלל הצירים שלא היו תקינים, ולא היה שימוש חריג השוכר לא צריך לתקן.

2. ברוב חוזי שכירות כתוב שהשוכר צריך להחזיר את הדירה כפי שקיבלה, אם יש כזה סעיף חייב השוכר לתקן את כל הקלקולים שנעשו בדירה שלא מחמת שימוש סביר. וכן נזקים שנעשו על ידי ילדים או גורמים אחרים, למרות שלפי הלכה פטור, ובפרט שאין חיובי שמירה בקרקע, הסעיף הזה מחייב את השוכר לתקן את כל הקלקולים. ולכן השוכר חייב לתקן נזקים שהילדים עשו בדלת של הדירה.

3. אם החורים נעשו בגלל שהמיטה לא הייתה תקינה ולא היה שימוש חריג אלא שימוש סביר, השוכר פטור.

בהצלחה.