האם מותר לעלות ביום שני או חמישי לכותל כמה ימים לפני גיל 13?

שאלה:

שלום, לבן שלי ימלאו בע״ה 13 שנים ב י״ג בסיון שזה יוצא ביום שישי, האם אפשר לעלות לתורה ביום שני או חמישי באותו שבוע? זה יוצא כמה ימים לפני. תודה.

תשובה:

שלום וברכה

קטן אינו עולה לתורה בשני וחמישי, ולכן יש לדחות את העלייה לתורה לשבוע שאחר כך.

מה שחשוב עד לאותו היום הגדול, לשבת עם הילד לדבר איתו הרבה על חשיבות התפילין והקשר עם בורא עולם ומצות הנחתם בכל יום, ובכלל שיהיה מוכן לקראת הכנסו לנועם עול מצוות, להיות חייל נאמן בצבא ה' יתברך.

מזל טוב ורוב נחת.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. יישר כח,
    יש התייחסות של הרב עובדיה יוסף, שהוא מתיר לקטן לעלות למנין שלושה, וכל שכן כמה ימים בודדים לפני הגיעו לגיל מצוות, לגיל שלוש עשרה.
    בברכה, ויקטור חי בוחניק רחובות.

  2. נכון, אבל המנהג לא כך ורוב פוסקי זמנינו לא הסכימו לכך. ואינני רואה טעם להקל בדבר, לא מדובר במשהו קריטי, גם אם יש בזה איזה חוסר נוחות. אין בכלל חיוב לבר מצוה לעלות לתורה…