ללכת לשיעורי תורה הניתנים לציבור מעורב כדי לחפש שידוכים – מותר?

שאלה:

שלום כבוד הרבנים.

אני בחור צעיר שרוצה לחפש שידוכים.

אני מכיר ראש ישיבה שנותן כמה שיעורי תורה בישיבה שלו, וגם בחוץ.
לפעמים כשהוא נותן שיעורים מחוץ הישיבה, הוא נותן שיעורים לציבור מעורב (גברים מצד אחד ונשים מצד אחר).

חשבתי שאולי אני יכול ללכת במקומות ששם הרב נותן שיעורים, אבל אני לא יודע אם זה מותר או אסור, כי אולי זה נגד השקפת השידוך או נגד עניין הצניעות וכו׳.

השאלה שלי היא: האם מותר לי ללכת אצל הרב הזה כדי ללמוד תורה וגם באופן אופציונלי לעשות שידוכים, בפרט כשהרב הזה נותן שיעורים לציבור מעורב?

תודה מראש.
כל טוב.

תשובה:

שלום וברכה

לגבי עצם הנהגתו של הרב הזה ואם כדאי לשמוע ממנו, תשאל רב מקומי שאתה סומך עליו, אינני יכול לחוות דעה על מי שאינני מכיר. אם יש מחיצה בשיעור בין הגברים לנשים אינני רואה סיבה לבעיה.

הגישה הנכונה לשידוכים היא לא ללכת ולחפש שידוך בשיעורים שכאלו, וגם לא באתרי היכרויות, אלא להעזר בשדכנים/יות שיתאימו לך הצעות, ולנהל פגישות שידוכים מתוזמנות כמקובל בציבור יראי ה'.

בהצלחה רבה מאוד.