דיבר לשון הרע – האם מצוותיו עוברות לנפגע?

שאלה:

שלום.
רציתי לדעת מה הכוונה שאומרים
שמי שמוציא שם רע על אדם מישראל
הוא מעביר לו את כל מצוותיו
ולוקח ממנו את עברותיו.
האם זה נכון??
יש לזה מקור??
ואיך מתקנים את זה??

תודה לרב
מאיר

תשובה:

כשאדם מדבר לשון הרע על אדם אחר, כתב בחובת הלבבות שער הכניעה פרק ז שזכויותיו עוברות לנפגע, אבל כבר כתבו הפוסקים שאם חוזר בתשובה הכל שב אליו כבתחילה, כך שאפשר לחזור בתשובה והכל יהיה בסדר בעז"ה. ראה ס’ דרך שיחה עמ’ תריז שנשאל הגר”ח קנייבסקי האם תשובה מחזירה את המצוות והשיב שודאי מסתבר שהכל שב כבתחילה על ידי התשובה, וכ”כ בספר אז נדברו חי”ד סי’ סט.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. יצויין כי לא על כל פעם שנכשלים עוברים כל המצוות והעבירות. מדובר על ”בעל לשה”ר” בהגדרתו. אדם שמזלזל בזה ומדבר באופן קבוע.