לימוד לעילוי נשמה

שאלה:

שלום לרבנים,
האם זה עוזר לנפטר, אם לומדים תורה (לאו דווקא משנה) לעילוי נשמתו? האם הוא מקבל על כך שכר טוב בעולם הבא?
האם זה גם עוזר לו אחרי תום שנת האבל? האם הוא מקבל שדרוג התנאים בעקבות לימוד תורה ומצוות לעילוי נשמתו לאחר שנת האבל?
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

ברור שכל לימוד לעילוי נשמתו, ובעצם כל מצוה שמתעוררים להתחזק בה לעילוי נשמתו היא זכות גדולה עבורו ועילוי נשמה ולא רק בשנה הראשונה שאחרי הפטירה. מה שלומדים משניות משום שיש בכך רמז משנה אותיות נשמה, אבל ודאי כל לימוד מועיל, וכל זיכוי הרבים, וכל חיזוק או אמירת תהילים ונתנית צדקה, וכל דבר אחר שמתעוררים לעשות מחמתו.

בשורות טובות.