אזכרה ביום ה27

שאלה:

לכבוד הרבנים היקרים והחשובים! תאריך האזכרה עבור יום ה- 30 למותו של אבי זה: כ"ב בשבט, יום שני (זוהי גם הנחיית חברה קדישא). אנו 3 הבנות של אבי. אולם בתאריך האזכרה, אחת מאחיותיי אינה יכולה להיות (כנראה מפאת מחוייבות מוקדמת למשהו בחו"ל) ולכן ברצונה להקדים את האזכרה ליום: י"ט בשבט יום שישי, שזה היום ה27 למותו של אבי. יש לציין, שלי ולאחותי הנוספת חשוב לכבד את אבי כהלכה. השאלה האם זה מכובד? והאם זה מותר להקדים את האזכרה ליום ה27 מסיבה כזו?? או שעלינו לעשות אזכרה ביום ה30 ושאחות אחת שלי, לא תינכח באזכרה?? כמובן שבכל מקרה יגיעו קרובי משפחה נוספים לאזכרה. תודה רבה מקרב לב!

תשובה:

שלום וברכה

אם האחות תעלב או תצטער תקדימו ליום שישי, אבל בודאי חשוב מאוד לעשות זאת בזמנים המיועדים לכך משום תועלת הנפטר. בזמנים אלו של הפטירה וכו' מאוד מצוי שבאים לידי מתיחות, אם זה בגלל עניני האבלות אם בגלל עניני הירושה, ויש להזהר מזה מאוד. לכן תנהגו בחכמה שכולם יהיו מאוחדים אוהבים ושמחים.

בשורות טובות.