סעודה משותפת בשנת אבל

שאלה:

שלום.
בשנת אבל, האם מותר לאכול יחד עם כמה שכנים סעודת שבת ?
ואם האבל ממלצר חלק מהזמן, האם זה משנה?

תודה.

תשובה:

שלום וברכה

סעודה משותפת לכמה שכנים היא ממש סעודת מרכים שנאסרה בשנת האבל כמבואר בשולחן ערוך בסימן שצא.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. זו בעיה, אם רגילים כך תמיד זה בסדר, אבל לעשות כך פעם בכמה זמן זו בעיה. כמובן כאשר אתה יושב עם המשפחה שלך ומישהו בא כטפל זה בסדר, אבל כאשר כמה משפחות מתקבצים יחד זה אסור.

  2. ושאלה אחרונה בנושא, ואם זה לא אוכל רק לשבת למשל כמה שכנים לאחר הארוחה או סתם להיפגש , זה כן מותר?
    גדר האיסור הוא על המפגש החברתי שהוא אסור בגלל האבל או שהאיסור הוא דווקא כשמוגש אוכל?

    תודה