12 חודש מקצת יום ככולו

שאלה:

בשנה רגילה, היארצייט הראשון נופל [בד"כ] למחרת יב חודש, ולכן [לכאורה] לא נוהגים להקל ביום אחרון של השנה עם כללים של "מקצת יום" כי כבר בערב יחולו שוב דינים של אבל תוך שנה [בגין היארצייט]
אבל השנה יהיה חודש שלם אחרי השנה עד היארצייט, אולי יש דין של "מקצת יום"? [דבר שיאפשר השתתפות בשמחה ביום אחרון של השנה]

תשובה:

דין מקצת היום ככולו הוא בלאו הכי רק ביום ולא בלילה, כמו לגבי השבעה והשלושים, כך שזה לא יעזור, רק אולי לברית מילה.

בשורות טובות