שינוי ממטרת הצדקה

שאלה:

כמה אנשים תרמו לי צדקה לסיים תשלום חוב מסוים, בשלב מסוים נאלצתי להוציא כמה מאות שקלים לתשלום לענין אחר שלא לשם זה תרמו לי את הכסף. האם אני אמור להחזיר את הכסף שלקחתי ל"אותו תשלום חוב מסוים"?

תשובה:

אם אנשים נתנו לך את הכסף לצורך המסויים זהה ודאי אין לשנות מדעתם ויש לתת את הכסף הזה לפרעון החוב. אבל אם החוב הזה רק גרם להם לראות במצוקתך ורצונם לעזור לך באופן כללי, אז הכל נכלל..

שיהיה תמיד רוב שפע ברכה והצלחה.