שינוי בצדקה

שאלה:

ישיבה של בעלי תשובה שעשתה קמפין התרמה והקמפין הצליח ולאחר מספר חודשים ראש הישיבה החליט לסגור את הישיבה האם התורמים יכולים לבקש כספם בחזרה? האם מותר לראש הישיבה לאחר שקיבל את הכספים לסגור את הישיבה?

תשובה:

שלום וברכה

למעשה אני לא מבין את השאלה, שהרי ממה נפשך, אם הוא השתמש בכסף לניהול הישיבה בתקופה זו או כיסוי חובותיה, הרי שהכל בסדר, הכסף בא לידי שימוש בדיוק כפי שרצו, ומה משנה מה שלאחר מכן נסגרה הישיבה? וכי יש איזה חוזה עם התורמים שהישיבה תתקיים לנצח גם אחרי שכספם בא לידי שימוש בישיבה? ודאי שלא. ואם נותר כסף, אז בודאי יש ליתנו לצדקה דומה, ישיבה אחרת לבעלי תשובה הנזקקת לכך.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. במקום ישיבה וגם כולל הכסף נאסף לשניהם כשברור שרוב התרומות הגיעו מתוך הנחה שהמקום מקרב רחוקים לאביהם שבשמים בקמפין נאסף כסף לפחות לשנתים כשחודשים הרי הקמפין החליט ראש הישיבה לסגור את הישיבה.