שם לילדה כשאין הסכמה בין בני הזוג

שאלה:

שלום לכבוד הרבנים.
אישתי ילדה בת תוך כדי שאנחנו בסכסוכים משפטיים ויש בינינו נתק גמור. היא נתנה לה שם שאין לי מושג מה הוא וגם אני נתתי לה שם שאין לה מושג ממנו.
האם זה בעייה?
אציין שאנחנו בנתק גמור והיחס בינינו עוין ואין בינינו שום קשר ושום צורת גישור.
תודה רבה.

תשובה:

שלום וברכה ידידי,

קראתי בצער את שאלתך הכואבת. מה שמאוד חשוב לדעת, שיהיה אשר יהיה בינך לבין אשתך, הדבר שצריך תמיד לעמוד בראש מעייניך הוא איך עושים שהילדה לא תפגע מכך! שתרגיש שיש לה אבא ואמא, שלא תשמע לעולם מילה רעה מאבא על אמא, כי זה פוגע לה בזהות האשיית ובצרכים הנפשיים הבסיסיים שלה וכו', ובכלל זה, הזהות היסודית שלה… השם שלה… לכן, תשכח כרגע מהשם שקראת לה, ומהיום היא נקראת בשם שאשתך בחרה. אתה תוכל לדעת אותו, זה לא קשה, יש קרובי משפחה וכו', יש גם בית דין שיעגן את זכויותיך בכל הנוגע לידלה. תשאל ובצדק, למה אני ציך לוותר ולא היא? שאלה נכונה! התשובה היא כי אתה פנית! ולכן לך אני יכול לומר שלא משנה מה קורה, אסור לערב בזה את הילדה, היא לא אמורה לסבול! ולכן כל מה שנוגע אליה, רק לוותר ולוותר.

בשורות טובות וישועות קרובות, שבת שלום!

וגם, הרבה מזל טוב ללידת הבת!