חנויות ועסקים שאסור לקנות מהם

שאלה:

שלום

לגבי עסק של יהודי, מכולות וחנויות.
באיזה תנאים אסור לקנות ממנו?.

ומה לגבי עסק של גוי?

האם הכללים חלים גם על עסקים שהם לא מכולות וחנויות אלא גם נותני שירות עסקי ייצור, תיקון וכדומה.

תודה.

תשובה:

שלום וברכה

ככלל אין איסור לקנות בשום מקום. כמובן כאשר אנחנו קונים דברים כשרים.

אבל כחברה דתית שיש לה אינטרסים דתיים לשמירת הצביון היהודי ולמניעת חילולי שבת וכו', מוטל עלינו לטרוח מעט וללכת לחנות של שומרי שבת, וכך לחזק את סגירת החנויות ולא לתמוך במחלליה.

מו כן תמיד יש להעדיף לפרנס יהודי, ככל שזה לא כרוך בנזק כלכלי…