קיצור שולחן ערוך במקביל ללימוד משנה ברורה

שאלה:

שלום הרב וחודש טוב,

כיצד מומלץ ללמוד את קיצו"שע עם ספרי מ"ב?
וע"פ מה לנהוג אם ישנה מחלוקת בין שניהם?

*בינתיים שאני מחכה למשלוח של סט מ"ב (דרשו) קניתי הבוקר את ספר קיצו"שע עם פסקי האדמו"ר הזקן.

תשובה:

שלום וברכה

כלל הציבור האשכנזי [למעט חסידות חב"ד שקיבלו את הוראות האדמו"ר הזקן בכל דבר], קיבלו בדרך כלל את הכרעות המשנה ברורה, ולכן, בכל מקרה שיש מחלוקת תנהג כהכרעת המשנה ברורה. אגב יש גם מהדורות שונות של קיצור שו"ע עם פסקי המשנה ברורה כדי להצביע על מחלוקות אלו.

בהצלחה רבה מאוד!