לסלוח לחברה שפגעה

שאלה:

שלום כבוד הרב ,
חברה טובה שלי פגעה בי בסתר
בגופי ואחרי שגילית את המעשה בחרתי להתרחק ולא להחזיר נקמה על זה .כי הכל מאת ה׳ יתברך כנראה זה ניסיון אישי שלי כדי לעורר אותי . השאלה שלי אני כבר סלחתי לה אבל עדיין לא אמרתי לה . היא שלחה מכתב התנצלות אבל לא באמת אמרה את האמת היא חושבת שאני לא יודעת כלום על המעשה שהיא עשתה ובגללה התרחקתי מכמה חברות טובות .ולכן לא הגבתי למכתב עד היום עבר כבר כמה חודשיים טובים . האם אני צריכה להמשיך לשתוק בשביל השלום או לסגור את זה כמו שצריך ?!
במכתב כמובן . למרות שזה מאוד קשה

תשובה:

אם סלחת לה ואין חשש למסוכנות בעתיד, אז תגידי לה שסלחת, אף פעם לא טוב לשמר מריבות, וכל המעביר על מידותיו גם הקב"ה סולח ומוחל לו על עוונותיו שלו.

בשורות טובות.