שבעה בהפרדה

שאלה:

שלום וברכה.
משפחה של"ע נפטר האב ויושבים כולם הבנות ואחי הנפטר בסלון( הם אינם שומרי תומ"צ, ולהגיד להם לשבת בהפרדה לא שייך) האם לומר לבת שכן שומרת תומ"צ לשבת לבד בחדר נפרד, או שאפשר להקל ולשבת כך?

תשובה:

אין להכביד עליה, הדבר ירום לה אי נעימות רבה וגם למנחמים. אני בטוח שאפשר למצוא פינה הולמת בסלון ולשמור על גדרי הצניעות בעז"ה. בסך הל רוב הבאים זה לא אליה בדוקא וכו'… וכמובן אם באות אליה קבוצת חברות תמיד היא יכולה ללכת איתן לחדר אחר, אבל למה להתריס ולהתבודד לכתחילה…

בשורות טובות.