נדרים

שאלה:

אפשר לעשות קונם על איזה דבר רק באופן מסויים כגון: לחם כשהוא חם ורק אחר דקה שאוכלו ורק במזיד?
האם אפשר לעשות כל מיני תנאים בנדר ולהתנות שאם אי אפשר לעשות התנאים בהם הנדר בטל מעיקרא?
"שבועה שאם אעשה דבר ואף דבר מצווה אתן סך לצדקה באופן שאני אחליט אם עברתי באופן שצריך לקנוס עצמי". האם אפשרי הדבר לעשות, והאם הוי שבועה או רק הפיך זו צדקה?

תשובה:

שלום וברכה

אפשר לעשות תנאים בנדרים, אבל לא תנאי שיש בו חוסר לוגיקה מובנית, כמו אם אני אחליט שעברתי… זה שעברת זו עובדה. גם אין מקום לקבוע זמן לעבירת הנדר, כלומר אני יעבור על הנדר רק דקה אחרי שעברתי עליו, אתה קובע מה נאסר ובאיזה אופן אבל אתה לא קובע את הזמן שזה "ירשם לך בשמים כחטא"…

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. בנדר האיסור הוא ההנאה כך לשון בני אדם ואומדנא, ולכן גם אם נניח לא היה כאן ביטול בשישים שודאי יש עד כמה שאינו בא כנותן טעם וכו', זה גם לא נכלל בנדר.

  2. תודה גדולה
    שאלה נוספת ברשותכם
    האם בפירוט הנדר עלי לפרט את סוג העבירה שעליה אמרתי שאם אעבור אאסר ב… וכן האם עלי לפרט את סוג המאכלים
    תודה רבה