הכנת יין של שביעית

שאלה:

שלום וברכה,
אני מכין יין בבית והשנה ברשותי ענבים מאוצר בית דין.
בסוף תהליך הכנת היין, לפני הביקבוק מוסיפים חלבון ביצה עם מלח לצורך הצללת היין. החלבון מושך אליו את הטעמים הלא נעימים ואת שאריות המשקעים שנשארו. בסוך מסננים את השאריות האלו והיין הופך להיות צלול ויותר נעים לשתייה. כמו כן מפעם לפעם מוסיפים ביסולפיט לצורך חיטוי ושמירה.
האם הדבר אפשרי גם ביין עם קדושת שביעית?
בברכה,
אברהם

תשובה:

שלום וברכה

אינני בקי באופן הכנת יין, אבל אם זה מה שדוקא מועיל כדי שיהיה טעים יותר, אז אין כאן הפסד פירות שביעית, אלא אדרבה השבחתם ואין איסור לעשות זאת ביין של שביעית.