תעודת בגרות – כיבוד הורים

שאלה:

שלום וברכה כבוד הרב,
שמי פלוני, אני בן 16.5 לומד בכיתה יא בישיבה תיכונית.
מאז שנולדתי הקדוש ברוך הוא חנן אותי בחוש עסקי ויזמי במיוחד, מגיל צעיר מאוד עניין אותי עולם העסקים והתחלתי למכור וליזום עוד בגן. זהו חלק בלתי נפרד מחיי, והיום אני מנסה לעשות כל מיני עסקים ויזמויות ובעיקר בונה את תחילת דרכי בעולם הזה.
ופה מתחיל הקונפליקט, אני לומד בישיבה תיכונית שמובילה לתעודת בגרות, ומקצועות הקודש הם חלק מינורי מהישיבה – אבל הרוח והאווירה היא כן יותר של קודש.
כשאני מגיע לישיבה אני מרגיש כלוא, נעול וסגור ומכובה. חוץ מהחברים אין לי שום קשר למקום הזה. תעודת הבגרות בשבילי היא חסרת חשיבות, מכיוון שהיא אמורה להכשיר אותי לשוק התעסוקה והשכירות, וזהו משהו שאיני מעוניין בו כלל.
אני מאוד מאמין בקב״ה, אני באמת עושה השתדלות יום יומית (לפעמים יש נפילות) אבל בכללי מאוד מחובר ובוטח בו.
אני לא רוצה לעשות תעודת בגרות, תעודת בגרות לא בונה יזמים או אנשי עסקים, אלא רק מכשירה אנשים לעבוד ולהיות שכירים.
אך מהצד השני, הוריי רוצים שאני אעשה תעודת בגרות. ומצטערים מזה שאני לא רוצה. אני מאמין שהקב״ה הוא זה שקובע אם אצליח או לא, ולא התעודת בגרות. אם אעשה את ההשתדלות המקסימלית ובורא עולם ירצה שאצליח, אני אצליח. אין קשר לתעודת בגרות.
הוריי שאני מאוד מכבד לא מסכימים איתי, הם טוענים שאלו אמירות מטופשות, סיסמאות, ולא רוצים ״שאסגור לעצמי דלתות״.
אני מבין אותם, אך אני לא יכול להמשיך במסגרת ולהתאמץ למשהו שבכלל לא קשור אליי ולא באמת יתן לי כלים להצליח בעולם העסקים.
עוד דבר, אני מאוד התחזקתי בשנה האחרונה, ומשתדל להמשיך כך.
אני משתדל ללמוד גמרא מדי יום, להתחזק בלימוד הלכות, ובכללי התאהבתי בלימוד התורה כשאני מחוץ לבית ספר.
מה אני יכול לעשות?
אני לא רוצה לצער את ההורים שלי, וומאוד רוצה לקיים מצוות כיבוד הורים, אך אני באמת לא יכול להמשיך כך.
אני רוצה לעזוב את הבית ספר, לא לעשות תעודת בגרות ובמקום זאת להמשיך לבנות את דרכי בעולם העסקים כשאני צעיר ואיני מחוייב להוצאות כמו (שכר דירה, ילדים, אוכל ועוד).
בבקשה עזור לי מכיוון שאני בתחתית כרגע🙏🏼
האם אני צריך לעזוב או להישאר?

תודה מראש,
פלוני

תשובה:

שלום וברכה

קראתי את שאלתך המענינת, לטעמי היא קצת מאפיינת איש צעיר שלא יודע להביט לכל המרחב. הלימודים בונים את החשיבה, ההשקעה בלימוד תורה חייבת להיות מקצועית ומכוונת, נער בגילך לא יכול להיות מחוץ למסגרת, זה נזק מאוד משמעותי עבורו. אם תזדקק לתעודת הבגרות או לא זו אכן שאלה, אבל בלי ספק המסגרת והלימודים תורמים לך מאוד. גם עצם היכולת לעמוד במחוייבויות ואתגרים תועיל לך. לא מדובר בנצח, זה לא להרבה שנים, תספוג כמה שיותר וכשתתבגר תהיה אדון לעצמך.

עצתי הכי חשובה, היא למסד כמה שיותר את לימודי הגמרא וההלכה, בשיעורים מרבנים מקומיים ועוד, כדי להגיע בזה לרמה טובה ולידיעה מקיפה, זה עושה את האדם אישיות אחרת לגמרי.

בהצלחה רבה