התזת תרופה נגד צרידות ביום כיפור לחזן

שאלה:

חזן שמרגיש שקולו נצרד ויש לו תרסיס מר מאוד המורכב ממיצוי צמחים שמתיזים לגרון כ4 פעמים וזה משפיע מיידית על מיתרי הקול זה נקרא "צריליל" זה מר מאוד והכמות הוא מזערית ביותר אפילו לא 5 מילי גרם האם מותר לו להתיז בצנעא לגרון כדי שיוכל להמשיך בחזנות ?

תשובה:

גם תרופה מרה הותרה רק לצורך חולה, אבל לא כדי שלא להצטרד, יש כאן הרי אכילה, אמנם אכילה שלא כדרך שאסורה רק מדרבנן, אבל בהחלט אכילה, ואין להקל בזה ביום הכיפורים. בשבת וכדומה שהשאלה היא רק לענין אכילה קודם קידוש ודאי מותר, כי זה לא למטרת אכילה וגם המטרה בכלל אינה לבלוע אלא להתיז על מיתרי הקול, אבל לא ביום הכיפורים.

גמר חתימה טובה.