יום טוב

שאלה:

שלום: האם מותר בערב יום טוב לשים קומקום חשמלי על שעון שבת ושידלק ביום טוב וירתיח מים? ועוד שאלה: מי שהכניס בערב שבת מאכל לאפייה בתנור על מנת שיאפה לפני שבת, וטעה וכוון את התרמוסטט שיכבה לאחר שנכנסה שבת, והמאכל המשיך להיאפות בשבת. מה הדין?

תשובה:

שלום וברכה

1. ביום טוב שהבישול מותר בו זה אפשרי, בשבת אסור.

2. אני מניח שזה כבר היה אפוי היטב לפני שבת, הרי חישב את הזמן הנדרש לא כיוון נכון את התנור, ואז אפשר לאכול.

שנה טובה ומבורכת.