סליחות – האם בעלי חייב ללכת?

שאלה:

שלום הרב,
כבר מס' שנים יש לי תופעה שנקראת שיתוק שינה – בעצם אני מתעוררת באמצע השינה ורואה (גם כשיש אור יום) דמויות כמו שדים שיושבים עלי ואני מרגישה את הלחץ שלהם על הגוף שלי, שומעת קולות, ולפעמים אם אני לא רואה את הדמות, אני מרגישה את הנוכחות שלה בחדר ואת ה"חדירה" שלה לתוך הגוף שלי.
זה קורה במצב שיתוק כך שאיני יכולה בכלל לזוז / לדבר.
אחרי כ-20 שניות הכל עובר.
לא ניתן לטפל בתופעה. הלכנו לעשות פדיון נפש אך זה לא עזר, כששאלנו רב הוא אמר שזו תופעה מוכרת ובגלל שמתעוררים באמצע השלב של החלומות רואים הזיות ושהכל זה דמיונות של המוח. (כך גם כתוב בויקיפידה על התופעה).

גם אם זה אמיתי וגם אם לא, אני עדיין פוחדת וממש קשה לי לישון לבד. גם אם אני ישנה עם אור. האם בעלי חייב ללכת לסליחות לפנות בוקר / באמצע הלילה?

תודה רבה.

תשובה:

שלום וברכה

יש מנינים לסליחות לפני שחרית, אם הוא יכול ללכת שם זה בסדר גמור, ובכל מקרה לא צריך ללכת בלילה כשאת ישנה. אבל שהכל יהיה בהסכמה ובשמחה.

רפואה שלמה.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. אחר בקשת המחילה, וכדן בקרקע קמי הפוסקים דכאן, מדוע בעצם לא ניתן לדון את הבעל כשישן עם אשתו כמשמשי חולה הפטורין מן הסוכה?
    [כמובן בהנחה שהאשה לא יכולה לישון אף היא בסוכה, שאז אין כלל בעיה.]

  2. אינני בקי בדיוק בפרטי הענין אבל זה לא חולי אלא קושי מסויים, לא נעים להיות לבד עם חלומות לא טובים וביעותי לילה, אבל אין כאן חולי, אני מקווה. אבל זה נכון שניתן לישון יחד בסוכה וזה טוב מכל הסיבות לכל זוג שזה מתאפשר לו.