מזוזות

שאלה:

בס"ד
שלום וברכה
בסיעתא דשמיא חזרו אליי המזוזות הבדוקות.
הבודק אמר שכולן היו בסדר, כמעט כולן מהודרות חוץ מ 2 היו שהיו בעיתיות מעט. האחת בחדר מגורים כשרה רק בדיעבד, והאחת בכניסה משנית מבחוץ כשרה לכתחילה אך לא מהודרת.
לכן הוא אמר שיש לברך על המזוזה בכניסה ראשית(המהודרת מאוד ) ובזה לפטור את כל המזוזות כיוון שיש לבצע החלפה בין המזוזה המהודרת שהייתה במרפסת לבין מזוזה מאחד החדרים שהייתה בדיעבד רק כשרה.
השאלה שלי היא, האם ראוי שאדם חרדי שומר מצוות יחזיק בביתו מזוזה כשרה לכתחילה שאינה מהודרת , ומזוזה כשרה בדיעבד למרפסת ?
האם זה מותר וראוי?
האמת שכבר ברכתי וקבעתי את כל המזוזות ועשיתי החלפה בכמה חדרים , אך אני בספק אם אפשר בכלל להחזיק מזוזה כשרה בדיעבד גם אם רק למרפסת?
תודה רבה מראש.

תשובה:

אני הייתי מחליף את המזוזה הזו במזוזה כשרה לכתחילה.

בהצלחה

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. בס"ד
    שלום וברכה
    1. בחלק מהמזוזות , הבודק גלגל אותן כך שהאות ש' של המילה ש.ד.י מוסתרת ונראות לעין רק י.ד , האם זה בסדר לכתחילה או בעייתי?
    2. האם הכיתוב הקדוש "ש.ד.י" חייב להיות מקדימה , והאם יש בעיה אם הוא מאחורה ? (למעלה אך מאחורה).

  2. בס"ד
    הבנתי שהתשובה מתייחסת לשאלה מספר 1.
    מה בקשר לשאלה השנייה? המזוזות סגורות ומגוגלת כבר על המשקופים בחלקן לא רואים את האות ש' , האם זה מעכב?