האם יש לקבל בעלי תשובה?

שאלה:

שלום וברכה
ראיתי ברמב"ם ע"ז פ"ב שאין מקבלים בעלי תשובה לעולם, שנאמר כל באיה לא ישובון. מה זה אומר למעשה? לא לצרף למנין?
תודה

תשובה:

מדובר דוקא במי שעובר על איסור עבודה זרה במזיד ובשאט נפש ומחפש ותר כל הזמן איך להכעיס את הבורא יתברך. לא בסתם חוטא לתיאבון ובודאי לא במי שנולד חילוני, שאדרבה, קדוש יאמר לו שאוזר עוז וגבורה ושב אל בוראו. מדובר באדם שמכיר את ה' ומחפש פשוט להכעיס אותו… כל זה מציאות שכמעט לא מצויה לעולם.

מקורות:

ראה בארות המים על דברי הרמב"ם שם והוכחתו מסתירת דברי הרמב"ם לכאורה בהל' תשובה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. כנראה שי אפשרות שאדם יגיע למצב שלא מקבלים אותו, כמו אחר אלישע בן אבויה, אף כי היום למדתי את המאמר הראשון בס' שפתח חיים על ימים נוראים, ושם הוא מבאר בהקבלה בן אלישע בן אבויה לאלעזר בן דורדיא שבעצם האמירה הזו באה לעורר את האדם, ואם יחזור בכל זאת יתקבל, ראה שם.