קריאת שמע

שאלה:

בהלכות קריאת שמע:

בפרשת והיה אם שמוע- אם במילים "והאדמה לא תתן את יבולה"- שהאות ה"א במילה "יבולה" עם דגש- אם לא ביטא בשפתיו את הדגש- כיוון שזה קשור למשמעות של המילה- יבולה- שהדגש מבטא לשון שייכות של הדבר בלשון נקבה: היבול שלה- זה מעכב ולא לא יוצא ידי חובה אפילו בדיעבד וצריך לחזור ולקרוא את המילה הזאת חזרה?

תשובה:

זה לא מעכב כיון שאנשים בשיגרת לשונם לא נוהגים להקפיד על כך.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. ברשותכם, שלוש עניינים לוודא שהבנתי נכון:

    1. כל מה שכתבתם פה בדיון זה- זה הדין הלכה למעשה גם בקריאת שמע של תפילת שחרית ותפילת ערבית וגם בקריאת שמע של על המיטה.

    2. כל מה שכתבתם פה בדיון זה- זו הלכה למעשה לפי כל הפוסקים כולם ואין בזה הבדל בין אשכנזים לספרדים בכלל.

    3. כל מה שכתבתם פה בדיון זה- זו הלכה למעשה לכלל הציבור ואין כאן איזו הקלה לבעלי התמודדות עם מחשבות טורדניות הלכתיות אובססיביות מסוג או.סי.די- שמאובחן מבחינה מקצועית.

    הבנתי נכון בכל שלושת העניינים האלו?

  2. משהו נוסף ברשותכם, לוודא שהבנתי נכון גם בשתי הנקודות האלו:

    1. כל מה שכתבתם פה בדיון זה- זו הלכה למעשה לפי כל הפוסקים כולם ואין בזה הבדל בין אשכנזים לספרדים בכלל.

    2. כל מה שכתבתם פה בדיון זה- זו הלכה למעשה לכלל הציבור ואין כאן איזו הקלה לבעלי התמודדות עם מחשבות טורדניות הלכתיות אובססיביות מסוג או.סי.די- שמאובחן מבחינה מקצועית.

    הבנתי נכון בשתי הנקודות האלו?