צניעות בים / אורך פאה

שאלה:

1 שלום וברכה רציתי לדעת איך מותר לנשים להתלבש בחוף ים 2 איזה אורך פאה מותר לחבוש אשמח לקבל מקורות ומעט הסבר תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

1. אני מניח שכוונתך לשאול בגלל המציל? בודאי יש לנהוג בצניעות, ללכת למלתחות או להעזר במגבת גדולה ככל שזה עוזר, יש כאלו שלוקחות ציפית גדולה של שמיכה, לובשים אותה על כל הגוף ובתוכה מתלבשות.

2. העיקר הוא שיהיה עדין ולא מושך את העין. כל הכללים שנאמרו, עד הכתף ועוד, אלא נסיונות להגדיר מה יהיה עדין וצנוע, זה לא משהו שניתן לומר הנה זה הסעיף בשלחן ערוך שאומר… ולכן זה גם לא מדוייק ומשתנה מאשה אחת לשניה. העיקר ברור וכדאי להתייעץ עם חברה יראת שמים.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. רק לדייק, זה משתנה ממקום למקום, לפי מנהג המקום, והעיקרון ההלכתי הוא שהפאה לא תהיה חריגה יחסית למה שנהוג אצל נשות המקום.

    לא כל אשה יראת שמים יודעת את ההלכה, סביר להניח שהידע שלה נובע מקריאת פרסומי תעמולה.

    למעשה כל אשה (וגם האשה השואלת) יודעת היטב מה נחשב לחריג ומה סטנדרט. ועליה לדעת שכל דבר שהוא חריג ומושך תשומת לב מוגזמת – אסור.

    ונסכם במילים שאמר הגאון רבי שלמה זלמן אויערבאך (ועלהו לא יבול חלק ג) – "אין צורך להיות ראשונים בכל דבר ולהתלבש ע"פ המודה הכי מודרנית".