סעודת מרעים בחדר אוכל

שאלה:

האם מותר לאבל תוך י"ב חודש לאכול בחדר אוכל עם חבריו לכיתה/ עבודה, או שיש בזה משום איסור סעודת מרעות? יש לציין שבכל שולחן בחדר האוכל יושב לפחות אדם אחד, ככה שגם אם האבל יעבור לשולחן אחר הוא בכל זאת לא יישב לבד.
תודה רבה. אשמח למקורות

תשובה:

שלום וברכה

המנהג הוא ודאי להקל בזה, בכל הישיבות וכדומה, לא שמענו מעולם שהאבל צריך לקחת את האוכל שלו ולצאת מחדר האוכל. ונראה שהסיבה לכך, היא שכיון שטעם האיסור הוא משום שמחה, הרעיון הזה קיים דוקא כאשר מדובר בפגישה לא סטנדרטית, יוצאים למסעדה, או מזמינים אורחים וכדומה, אבל כאשר זה הסדר הטבעי, גרים יחד וממילא אוכלים יחד בחדר אוכל משותף, אין בזה הנהגה של שמחה ואין כל איסור.