ירידת הדורות / משיכה בזוגיות

שאלה:

שלום רב לכבוד גדולי התורה באתר דין,

עיון בשו"ת באתר הביא אותי לשאלה באשר לסדר העולמות בראי המשיכה שיש בזוגיות.

1) אשמח בבקשה לקבל מתורת הרב, להבנה פשוטה, מדוע ירידת הדורות מודגמת ברושם מגמתי ומוכרח?

2) בעניין שציינתי, ואשתדל לנסח בצניעות מירבית. האם ביחסים שבין בני זוג, פלוני ופלונית, למשל פלוני שבמשיכה שלו לאהובתו יש בו גם משיכה למאפיין ספציפי בחיצוניותה, האם יש בכך ביטוי מידותיו בסולם ירידת הדורות?

כמוכן, אני מבין שאישה יותר עמידה בפני מראות חיצוניים ולכן להבנתי הטבתי לשאול על הזווית של פלוני.

תודה רבה לכם

תשובה:

שלום וברכה

1. אם הבנתי את שאלתך נכון, אז הסיבה לירידת הדורות היא משום שעיקר ביאתנו לעולם הזה היא לצורך תיקון העולמות, וסדר התיקון הוא שהקליפות הקשות נתקנות לבסוף, וכפי המובא בספרי קבלה שעתה אנחנו מתקנים בעקביים שהם הכי גסים ולא רגישים, ולכן, ככל שמתרחקים מהר סיני אנחנו ברמה נמוכה יותר ומתקנים במקום נמוך יותר.

2. אינני רואה כל פסול בעצם הדבר שתיארת שהוא טבע העולם, כמובן ככל שזה נעשה במסגרת הנכונה והטובה, ואדרבה, זה אחד הכלים שבורא עולם נתן לבני זוג לחיזוק הזוגיות. הכל כמובן לצורך בנין ביתם ובטהרה.

הצטרף לדיון

תגובה 1