תרומת אברים

שאלה:

שאלתי היא בהתאם לדעת גדולי הדור בנוגע לתרומת אברים ותרומת דם.
האם זו מצווה לתרום דם כאשר יתכן והתרומה עלולה לעבור לגוי כנ"ל לגבי תרומת איברים לאחר מותי.

תשובה:

שלום וברכה

נחלק את שאלתך לשתים, תרומת דם היא ודאי מצוה גדולה, בנק הדם זקוק לכך, ויהודים רבים בסופו של דבר נהנים משירותו, ואם יווצר שם מחסור הוא יפגע בכולם.

לגבי תרומת איברים או כרטיס אדי זו בעיה הרבה יותר משמעותית, כיון שההלכה והרפואה לא תמיד תואמים בנושא של קביעת רגע המוות, והרבה פעמים תתכן קצירת איברים בזמן שהחולה עדיין חי מבחינה הלכתית!

יש שפעלו ליצירת כרטיס אדי הלכתי המיועד לאנשים שההלכה חשובה להם, אבל אינני יודע מי יפקח על כך וכיצד זה יאכף.