לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

היכי דמי שנאת חינם?

שאלה:

שלו' וברכה לכבוד הרב,

א. ב"לרעך כמוך" וב"משפטי התורה" ובמאמר ההלכתי בנושא זה באתר, בהלכות לא תיקום ולא תיטור, במי שצערו אותו צער הגוף כגון שביזוהו היכוהו וכיוצ"ב הביאו דעות הפוסקים בזה, ולהבנתי אם לא טעיתי ניתן לסמוך על הפוסקים שבצער הגוף מותר לנפגע ליטור וליקום כמובן עד שירצוהו והוא ימחול להם. אם כך הוא, אז מה מוגדר שנאת חינם?

בברכה,

תשובה:

אשריך שאתה שואל כזו שאלה, יש כל כך הרבה שנאת חינם, זה לא אוהב את השני בגלל דעותיו, וזה סתם מרגיש חוסר סימפטיה למישהו בגלל שהוא לא אוהב את הסגנון שלו, וזה בגלל שפלוני פעם עשה רעש בלי כוונה או בגלל שהילדים שלו לא ממש נזהרים בנקיון הבנין, וזה בגלל שהוא חושב השכן תופס לו את החנייה הכי נוחה ועוד כל מיני דמיונות קנאה וצרות עין…

שנזכה לגאולה שלמה. גאולת גוף ונפש.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. מובן לי ביותר עכשיו ולוואי שבעז"ה לא תהיה מכשלה לאף אחד מישראל בדברים האלו. ואמן שנזכה לגאולה שלמה. גאולת גוף ונפש.

  2. שלום עליכם כבוד תורתו הרב והשואל הנכבד.

    אוכל בבקשה להטריח מי מכם לפשט עבורי גוף השאלה?

    ומראש תודה רבה

  3. השואל שאל מה זו שנאת חינם? אם אדם שונא בהכרח יש לו סיבה ומוצדקת, אחרת למה הוא שונא? ועוד הוסיף כמה פרטים.. התשובה היא שהשואל הוא איש צדיק, אבל הרבה אנשים לצערנו נכשלים בשנאת חינם…