תשעת הימים

שאלה:

חידשתי חולצה בשבת שהיתה אחרי ר"ח אב.על החולצה לא ברכתי "שהחיינו" וגם בימים הרגילים לא הייתי מברכת (שאלתי מישהו שאמר שהלבישה מותנית במידת השמחה- בברכת "שהחינו"). מרגיש לי שלא היה נכון לעשות כן ויש לי ממש נקיפות מצפון על כך בפרט שאני משתדלת להקפיד בשלושת השבועות מה שאפשר.(שאלתי משהו שאמר שזה תלוי בשמחה – בברכה). מה הכי נכון ועד כמה זה חמור?
תודה רבה. (אציין שמדובר בעדות המזרח)

תשובה:

למנהג עדות המזרח אין כל איסור בלבישת בגד חדש פשוט שלא מברכים עליו שהחיינו בימים אלו, וגם לבני אשכנז בשבת יש להקל בשעת הצורך.