דאורדורנט וצחצוח שיניים בתשעה באב

שאלה:

שלום לכבוד הרב,
האם מותר לשים דאודורנט בט' באב?
ולצחצח שיניים?
יש הבדל אם זה בזמן או נדחה, כמו השנה?
(השנה גם מאוד קשה להימנע כי בשבת אסור ואז יוצא יומיים רצוף…)

שאלה נוספת שלא קשורה לט' באב בכלל-
בעבר, לצערי, הייתי צופה בסרטים לא כ"כ טובים.
היום ב"ה אני ממש משתדלת להתגבר ולא לראות דברים כאלו.
הבעיה שלפעמים קטעים שצפיתי בעבר 'עולים' לי שוב בראש
ואני רואה אותם פעם נוספת בדמיון…
יש בזה בעיה?
כי אני די נהנית מזה, לשחזר במוח סצנות שונות שלפעמים הן ממש לא צנועות או מלאות אלימות.
ממש קשה לי להפסיק עם זה וכל פעם אני צריכה להילחם בעצמי לחשוב על משהו אחר שהרבה פחות מעניין אותי… אז חשבתי אולי אני סתם נאבקת בעצמי כשמבחינת התורה זה מותר כי אני לא רואה כלום, רק מדמיינת…

תודה רבה!

תשובה:

שלום וברכה

לגבי דאורדורנט, כיון שהמטרה להפיג ריח זיעה ולא להנאה וכדי להתבשם, יש להקל.

אסור לצחצח שיניים בתענית ציבור, בודאי לא בתשעה באב שאז יש איסור בעצם הרחיצה כל שאינה למצוה וגם בפה יש איסור רחיצה.

קשה מאוד להלחם במחשבות… אבל ככל שתעסקי יותר בדברים מרוממים, הלכות דברי קדושה השקפה, אני מניח שבאופן טבעי הרצון הזה יתעמם.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. עצם הפחד מלא לחשוב מביא את המחשבות. תנסי לא לחשוב על פילים ורודים…. ברור שתחשבי עליהם… העצה הכי טובה היא פשוט להרפות. לא לחשוב על מה לא לחשוב.