דיני אבילות במוצאי תשעה באב נדחה

שאלה:

שלום וברכה לכבוד הרב ארלנגר שליט"א.

רציתי לשאול האם זה נכון שהשנה מכיוון שתשעה באב יוצא בשבת ולכן הצום הוא למעשה בי' בו, האם זה נכון שביום ראשון בלילה כבר לא חל שום דבר מדיני האבילות שולא צריך לחכות עד חצות היום למחרת, או שלנושאים מסויימים זה עדיין תקף וחל עד למחרת בחצות היום? א"כ, למה זה כן עדיין תקף?
ב. האם מותר במוצאי תשעב באב השנה, ביום ראשון בלילה לקנות דברים או שצריך לחכות למחרת בחצות היום? אדגיש שאני מתכוון רק להזמין ועד שזה יגיע יקח לפחות שבוע שבועיים, כך שאני לא משתמש בו שיום ראשון בלילה אלא רק מזמין.

יישר כח מראש ויה"ר שבכל זאת יגיע משיח צדקנו בקרוב ממש וכל השאלות הללו וכן אם לצום או לא – כבר ייהפכו ללא רלוונטיות…

תשובה:

כל דיני האבלות בטלים, למעט אכילת בשר ויין מחמת אבלות של יום, ויש שהחמירו בכל דבר שמהותו שמחה, כמו מוזיקה. קניות מותרות.

מקורות:

ראה בספר הלכות חג בחג – בית המצרים עמוד ריז שהביא ששמע מהגרי"ש אלישיב שאסור לשמוע מוזיקה עד מחר.